Huurprijs bedrijfsruimte Almere in 2024

Als u een bedrijfspand gaat huren of verhuren in Almere dan is het belangrijk om te weten wat de huurprijs per vierkante meter is. Omdat wij als bedrijfsmakelaar in  de regio Flevoland jaarlijks bij veel transacties zijn betrokken en door onze uitgebreide research naar de marktontwikkelingen kunnen wij u een goed beeld geven van de ontwikkeling en hoogte van de huurprijzen voor bedrijfsruimte in Almere, Lelystad en Zeewolde.

Huurprijzen bedrijfsruimte Almere sterk gestegen

Uit ons laatste jaarlijkse onderzoek naar de markt voor bedrijfsruimte in Almere, Lelystad en Zeewolde (zie ons marktrapport) blijkt dat de gemiddelde huurprijs voor bedrijfsruimte in Almere aan het begin van 2024 uitkwam op € 84 per vierkante meter. Voor Lelystad en Zeewolde is dat gemiddeld € 75 per vierkante meter. De afgelopen jaren zijn de huurprijzen voor bedrijfspanden sterk gestegen door de grote vraag van bedrijven. Tegelijkertijd nam het aanbod van bedrijfspanden af waardoor er in veel segmenten schaarste is ontstaan. Tenslotte heeft ook de inflatie van de afgelopen periode bijgedragen aan de gestegen huurprijzen.

Elk bedrijfspand is weer anders. Voor de bepaling van de juiste huurprijs kijken we naar alle relevante factoren.

Bepaling juiste huurprijs bedrijfspanden is maatwerk

Daarbij moet worden opgemerkt dat elk bedrijfspand weer anders is en de huurprijzen voor verschillende panden afhangen van meerdere factoren. Zo is de gemiddelde huurprijs voor bedrijfsruimte in Almere begin 2024 wel € 84 per m² maar de transacties liggen momenteel in een ruime bandbreedte van € 50 tot € 120 per vierkante meter. Factoren die van invloed zijn op de hoogte van de huurprijs zijn onder meer: de functionaliteit, indeelbaarheid, duurzaamheid en staat van onderhoud van het bedrijfspand. Naast deze factoren op pandniveau is ook de locatie belangrijk. Zo is het ene bedrijventerrein van hogere kwaliteit dan de andere en is er vaak binnen een bedrijventerrein al sprake van zones met verschillende huurprijzen.

De indeling en functionaliteit van een bedrijfspand zijn belangrijke factoren voor de bepaling van de huurprijs. Vraag om deskundig advies van onze bedrijfsmakelaar.

Kies voor een ervaren bedrijfsmakelaar die midden in de markt staat

Wat u als huurder moet betalen voor een bedrijfspand in Almere in 2024 of als verhuurder kan vragen voor een bedrijfsruimte is dan ook veelal maatwerk. Wij kunnen u daar als bedrijfsmakelaar met meer dan 25 jaar ervaring binnen Flevoland uitstekend bij adviseren. Onze makelaars kennen de regio, de markt, de economie en hebben een sterk netwerk van relaties. Wilt u een bedrijfspand huren of verhuren in Almere, Lelystad of Zeewolde neem dan eens vrijblijvend contact met ons op voor een adviesgesprek. Wij helpen u graag verder bij het vinden van een geschikt pand of een nieuwe huurder. Daarbij kijken wij overigens niet alleen naar de huurprijs maar ook naar alle andere factoren die voor u als huurder of verhuurder van groot belang zijn.

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en het Nederlands Register voor Vastgoedtaxateurs (NRVT) waardoor u kunt rekenen op deskundige dienstverlening.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies

Advies nodig voor de huur of verhuur van een bedrijfspand, kantoorruimte of winkelpand? We helpen u graag verder. Bel: 036-5323222 voor kantoor Almere of 0382 – voor kantoor Lelystad. U kunt ook een mail sturen naar: info@vanwestrhenen-bog.nl of gebruik maken van ons contactformulier. Wij helpen u graag verder.

Reacties zijn gesloten