Aanbod bedrijfsruimte Almere loopt verder op

Het aanbod van bedrijfsruimte in Almere is in de loop van dit jaar verder toegenomen, In totaal werd per medio 2015 circa 240.000 m² bedrijfsruimte aangeboden. Dat is ongeveer 10% meer dan aan het einde van vorig jaar. Bijna de helft van het aanbod is te vinden op het bedrijventerrein De Vaart. Dat blijkt uit onderzoek van Van Westrhenen Bedrijfshuisvesting.

Aanbod bedrijfsruimte Almere

De toename van het aanbod is vooral het gevolg van enkele faillissementen en de verplaatsing van bedrijven. Het grootste deel van het aanbod van bedrijfsruimte in Almere is te vinden op het bedrijventerrein De Vaart in Almere Buiten. In totaal werd hier medio 2015 ruim 111.000 m² bedrijfsruimte aangeboden. Dat is 46% van het totale aanbod in Almere. Het resterende aanbod is onder meer te vinden op de bedrijfslocaties Sallandse Kant (16%), Gooise Kant (8%) en Hollandse Kant (9%). Op de bedrijventerreinen Hollandse Kant (+41%), Sallandse Kant (+39%) en Veluwse Kant (+28%) liet het aanbod de sterkste stiging zien, terwijl op Poldervlak het aanbod afnam (-26%).

Weinig vraag naar grootschalige bedrijfsruimte

Volgens Roger Bakker, directeur Van Westrhenen Bedrijfshuisvesting, bestaat een groot deel van het aanbod uit grootschalige panden waarvoor weinig belangstelling is van gebruikers. 'Er is wel sprake van meer dynamiek op de bedrijfsruimtemarkt in Almere maar de vraag is vooral gericht op de wat kleinere metrages.' Door het ruime aanbod staan de huurprijzen nog wel onder druk. Zo daalde de gemiddelde vraaghuurprijs voor bedrijfsruimte in Almere naar € 47 per m² per jaar.

Verdeling aanbod bedrijfsruimte Almere naar locatie

Reacties zijn gesloten