Winkelleegstand centrum Almere Buiten loopt langzaam terug

Almere Buiten Centrum 1De leegstand van winkelruimte in het centrum van Almere Buiten (Buitenmere) is met 15% afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. In totaal staat nog circa 2.200 m² leeg, verdeeld over 10 winkels.

Dat blijkt uit onderzoek van Van Westrhenen Bedrijfshuisvesting. Het winkelvloeroppervlak in Almere Buiten is de laatste jaren uitgebreid met diverse nieuwe winkelblokken. De invulling van die nieuwe winkelmeters krijgt langzaam vorm. Zo is de laatste tijdAlmere Buiten Centrum 3 onder meer ruimte verhuurd aan Wibra, Team Kapsalon, Black Out en is kledingmerk OKAY op komst. Voor een gedeelte gaat het echter om verplaatsing van winkels, zodat elders in Buitenmere (vooral aan de rand) weer leegstand is ontstaan. Naast de circa 2.200 m² leegstaande panden wordt in Buitenmere nog circa 725 m² winkelruimte voor verhuur aangeboden die momenteel (nog) in gebruik is. De gemiddelde vraaghuurprijzen voor winkelruimte in het centrumgebied liggen tussen de € 225 en € 325 per m² (gemiddeld: € 275 per m²).

Roger Bakker, directeur van Westrhenen Bedrijfshuisvesting, verwacht dat de leegstand komende jaren hier grotendeels zal zijn verdwenen. “Door de economisch groei en verbetering van de koopkracht verbeteren de perspectieven voor de detailhandel. Bovendien heeft Almere Buiten Centrum een belangrijk functie als koopcentrum op stadsdeelniveau met een groeiend verzorgingsgebied. Ook de recente toevoeging van diverse eetgelegenheden (en binnenkort restaurant Breed) maken het gebied aantrekkelijker. Voor de juiste prijs zijn er zeker kandidaten te vinden voor de leegstaande winkelruimte. Zo hebben wij hier onlangs nog een winkelunit verhuurd in de Oslostraat aan een pastry shop.”

Reacties zijn gesloten