Goed jaar voor bedrijfsruimtemarkt Zeewolde

De bedrijfsruimtemarkt in Zeewolde heeft in 2015 een positieve ontwikkeling laten zien. De opname van bedrijfsruimte nam sterk toe en het aanbod liet een daling zien. De huurprijzen zijn redelijk stabiel. Dat blijkt uit onderzoek van Van Westrhenen Bedrijfshuisvesting.

Het aanbod van bedrijfsruimte in Zeewolde nam in de loop van 2015 met 22% af tot een niveau van circa 14.800 m². Van dit aanbod is 75% gelegen op het bedrijventerrein Trekkersveld. Ook de opname kwam in 2015 fors hoger uit. In totaal werd bijna 11.000 m² bedrijfsruimte verkocht of verhuurd aan een nieuwe gebruiker. Dat is veel meer dan in het jaar daarvoor, toen circa 1.600 m² werd opgenomen. Enkele grote transacties betroffen onder meer de huur van circa 1.100 m² door NL Pharma Veterinair en de huur van het voormalige pand van Spyker Cars door Van Amersfoort Racing. Alle transacties in 2015 hadden plaats op bedrijventerrein Trekkersveld. De huurprijzen voor bedrijfsruimte zijn in Zeewolde redelijk stabiel gebleven en liggen gemiddeld tussen de € 35 en € 65 per m² per jaar.

Bedrijfsruimtemarkt Zeewolde

Volgens Roger Bakker, directeur Van Westrhenen Bedrijfshuisvesting, staat de bedrijfsruimtemarkt in Zeewolde er goed voor. ‘In tegenstelling tot in veel andere plaatsen is het aanbod en de leegstand in Zeewolde beperkt, al moet daarbij wel worden opgemerkt dat hier relatief veel panden eigendom zijn van gebruikers en de huurmarkt dus relatief klein is. Ook laat de vraag naar bedrijfsruimte, na een aantal moeizame jaren, weer een toename zien. Zeewolde blijft mede vanwege de centrale ligging en goede bereikbaarheid, goede kwaliteit van de panden en het gunstige prijsniveau een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven.”

Reacties zijn gesloten